Dave Bakker installatieadvies geeft advies in duurzame maatregelen

Wat doen we en wat kunnen we voor u betekenen? Duurzame maatregelen zijn in opkomst, we moeten van het gas af. Dave Bakker Installatieadvies heeft onder andere technische kennis van zonnepanelen, warmtepompen, verwarming, koeling, ventilatie, airco en isolatie.

Met de werkervaring en expertise van Dave Bakker geeft hij advies in duurzame maatregelen

Dave Bakker uit Grootebroek in West-Friesland is sinds 1987 werkzaam in de installatietechniek. Ooit begonnen als hulpmonteur, doorgegroeid tot monteur, servicetechnicus en uiteindelijk zelfstandig ondernemer in het vak. Vanaf 1996 is hij al actief bezig met warmtepompsystemen en het verduurzamen van installaties. Op dat moment voornamelijk grondgebonden (waterwaterwarmtepompen), dus werken met bodemwarmtewisselaars. De primaire energie wordt daarbij uit de grond gehaald.

Sinds 5 jaar zijn duurzame maatregelen enorm in opkomst, met de noodzaak dat we van het gas af moeten. Er ligt bij Dave Bakker dan al een flink stuk ervaring op het gebied van warmtepompen, hetzij grondgeboden, hetzij luchtwaterwarmtepompen (haalt warmte uit de buitenlucht) of een luchtluchtwarmtepomp (airco-installatie). Er zijn veel variaties. Dave Bakker Installatieadvies adviseert mensen die graag willen, maar de weg niet weten. Wat te doen? De huidige installatie intact houden en laten meedraaien? Een hybride-systeem voor een beheersbaardere investering? Of gelijk full elektric en 100% van het gas af?

Het mandje met technische kennis die Dave Bakker inmiddels heeft, bestaat uit warm water met eventueel zonnepanelen, warmtepompen, verwarming, koeling, ventilatie, airco, het maken van de berekeningen, het maken van het ontwerp en het begeleiden van eventueel bouwkundige aanpassingen.

Wat doet Dave Bakker Installatieadvies?

Wie duurzame maatregelen wil treffen of zijn huis/bedrijfspand energieneutraal wil maken moet een hoop keuzes (laten) maken. Lucht- of grondwarmtepomp? Wat moet de capaciteit zijn? Alles elektrisch of toch een hybride systeem? Welk merk warmtepomp? Welk model? Het is een woud aan mogelijkheden.

Vroeger bestond de keuze uit vijf grote merken cv-ketels met elk vier modellen. Waarbij voor de zekerheid vaak de ketel met de hoogste capaciteit gekozen werd. Nu heb je alleen al 35 warmtepompfabrikanten met allemaal verschillende modellen en capaciteit. De keuze is reuze en daardoor ook een stuk lastiger. Dave Bakker Installatieadvies doorloopt een stappenplan.

Allereerst: isoleren, vocht weren en ventileren. Dan kijken we naar het afgiftesysteem. Is er vloerverwarming, convectoren, radiotoren? Wat past hier het beste bij? Een CV-ketel, een hybride systeem, een 100% elektrische warmtepomp? En daarna: Het zijn allemaal elektrisch gedreven systemen. Met zonnepanelen kunnen we eigen elektra gaan opbrengen die we aanwenden voor het verwarmen van warm tapwater en voor het verwarmen van het huis. Zo wordt u zelf-supporting. Hoeveel zonnepanelen gaan we dan neerleggen?

En kunt u alles wat u te veel heeft terugsturen naar het net? In de Kop van Noord-Holland is de bekabeling bijvoorbeeld dermate fragiel dat we er geen groene stroom meer op kunnen duwen. Alles wat u niet gebruikt, kunt u niet kwijt. Of u moet het zelf opslaan met accu’s. Dat wordt steeds beter en betaalbaarder. Zo kunt u uw overcapaciteit opslaan voor de momenten dat u het nodig hebt.

Hoe mooi zou het zijn als u nog maar met een 1-fase 10-ampèreaansluiting toe kunt en maar 700 tot 1.000 kilowattuur per jaar moet bijkopen? En de rest dus allemaal zelf kunt organiseren. Het kan!

Voor bedrijven

Voor organisaties en (installatie)bedrijven
Woningcorporaties, overheden, (installatie)bedrijven en installateurs kunnen Dave Bakker Installatieadvies inschakelen om van onze expertise op het gebied van warmtepompen, zonnecollectoren, isolatiemogelijkheden en zonnepanelen gebruik te maken.

Daarnaast kunnen we transmissieberekeningen uitvoeren, de warmwaterbehoefte van een woning berekenen (hoeveel inhoud moet de boiler hebben?) en een berekening maken voor het afgiftesysteem.
Door middel van een drone met een hoogwaardige infraroodcamera kunnen we een thermische analyse maken van een woning, gebouw of koelhuis. Zo weten we meten waar lekverliezen zijn. We kunnen ook zonneweides controleren of checken of de zonnepanelen op het dak het allemaal nog wel doen. Met die drone kunnen we dat exact in beeld brengen.

Zonnepanelen op zonneweides zijn vaak serie parallel geschakeld. Dat betekent dat de rijen in serie staan. Als een het niet doet of in de schaduw ligt, levert de rest uit die serie ook niets op. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel in een serie.

Waarom Dave Bakker?

Veel expertise voor elke situatie

Heeft u een nieuwbouwhuis, of juist een woning uit de jaren dertig van de vorige eeuw? In beide gevallen valt er met het juiste advies nog een wereld aan energie te besparen.

Bespaar energiekosten

De combinatie van isolatie, ventilatie, de keuze voor de juiste warmtepomp in combinatie met zonnepanelen en misschien een accupack, kan zichzelf terugverdienen.

Gezonde leef- en werkomgeving

Ventileren is van belang voor een goed en gezond binnenklimaat. Met een warmteterugwin-installatie met kruisstroomwisselaar warmt koude buitenlucht op met warme binnenlucht.

Goed voor het milieu

Minder energie gebruiken scheelt CO2.
Er hoeft minder gas of steenkool te worden verbrand door de energiemaatschappij om uw woning te verwarmen.

Voor particulieren

Voor woningen en bedrijfspanden
Bij de keuze om te investeren in een warmtepomp en een duurzame installatie moeten we wel de goede stappen volgen. Het begint altijd met isoleren, isoleren, isoleren. Goed kijken naar vochtweren, want we willen geen vochtplekken. Maar in een geheel kierdichte, geïsoleerde woning wordt het al heel snel benauwd. Dus moet er goed geventileerd worden. 

We berekenen hoeveel energie we in de woning moeten stoppen om bij -10 buiten 21 graden binnen te hebben. Daar hebben we bijvoorbeeld 10 kilowatt vermogen voor nodig. Hierbij gaat 30 tot 40 procent op aan ventilatieverlies bij een mechanische afzuiging. Dus 3/3,5 kilowatt raakt kwijt door niet handig ventileren. Hierdoor moet de warmtepomp 3 kilowatt groter en dus duurder moet zijn. Een kruisstroomwisselaar / WTW-installatie (WarmteTerugWin-installatie) met een rendement van zo’n 95-98 procent minimaliseert die 3/3,5 kilowatt verlies, naar 0,5 kilowatt. 

Aan de ene kant investeert u zo meer in het ventilatiesysteem, maar aan de andere kant bespaart u omdat u met een kleinere warmtepomp kunt werken. 

En dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. Zeker ook met het oog op corona en andere virussen is ventileren ontzettend belangrijk.

0 +
jaar ervaring
0
Projecten
0
expertises