Installatieadvies energie

 

Van het gas af? Airco en/of warmtepomp? Dave Bakker uit
Grootebroek geeft energie installatieadvies voor technische installaties in bestaande en nieuwe gebouwen. 
Wij geven u graag energieadvies op maat.

Verduurzamen, van het gas af en energieneutraal?

Wat zijn de wensen? Maken we de huidige installatie duurzamer of moet het pand volledig gasloos en liefst energieneutraal worden? Het kan allemaal. Bij een wat ouder pand kunnen – na isoleren – ondersteunende duurzame maatregelen al goede resultaten boeken. De investering is dan wat beperkter en men gaat niet honderd procent van het gas af maar het levert evengoed veel op. Bijvoorbeeld door een warmtepomp te koppelen aan het huidige gastoestel en CV-installatie waardoor er een hybridesysteem ontstaat. 

Installatieadvies energie

Welke warmtepomp?

Waar voorheen de juiste keuze tussen de verschillende merken en modellen van CV-ketels al lastig kon zijn, is dat bij warmtepompen nog veel complexer. Niet alleen zijn er veel meer merken en modellen dan bij CV-ketels, ook moet men kiezen welk soort warmtepomp het meest geschikt is. Is dat een grondgebonden warmtepomp waarbij het hoogste rendement te halen valt maar wat ook verreweg het duurste systeem is of gaan we voor een luchtwaterwarmtepomp?

Berekeningen en koudebronnen en warmtemetingen drone

Wilt u weten waar uw warmte blijft? Dave Bakker Installatieadvies kan onder andere met behulp van een drone een thermische analyse maken van uw gebouw, zodat u doelgericht maatregelen kunt nemen.

Op de thermische foto hiernaast is exact te zien waar de warmte het gebouw verlaat (oranje en rood). De delen van het gebouw die geen warmte doorlaten zijn blauw.

Zowel voor particulieren als (installatie)bedrijven kunnen we berekenen wat voor soort systeem er nodig is om aan de wensen van de klant te voldoen. Ook transmissieberekeningen, de berekening van de warmwaterbehoefte in een pand en thermische analyses met behulp van een drone van koelhuizen of zonneweides/zonneparken; het is allemaal mogelijk.

Waarom gebruik maken van de diensten van Dave Bakker?

Veel expertise voor elke situatie

Heeft u een nieuwbouwhuis, of juist een woning uit de jaren dertig van de vorige eeuw? In beide gevallen valt er met het juiste advies nog een wereld aan energie te besparen.

Bespaar energiekosten

De combinatie van isolatie, ventilatie, de keuze voor de juiste warmtepomp in combinatie met zonnepanelen en misschien een accupack, kan zichzelf terugverdienen.

Gezonde leef- en werkomgeving

Ventileren is van belang voor een goed en gezond binnenklimaat. Met een warmteterugwin-installatie met kruisstroomwisselaar warmt koude buitenlucht op met warme binnenlucht.

Goed voor het milieu

Minder energie gebruiken scheelt CO2.
Er hoeft minder gas of steenkool te worden verbrand door de energiemaatschappij om uw woning te verwarmen.

Elektriciteit opwekken en opslaan

Wat is de elektriciteitsbehoefte van een pand? Hoe kan men dat zoveel mogelijk duurzaam opwekken en zo minder afhankelijk worden van energiemaatschappijen met hun stijgende energieprijzen? Wij kunnen daarin ook adviseren.

Wilt u een offerte of meer informatie ontvangen?

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht